iPhone 13

De iPhone 13 volgt de iPhone 12 op. Dit toestel werd door Apple neergezet als hét model van het jaar. Nu doen ze dit bij ieder nieuw toestel maar goed. Ten opzichte van de iPhone 12 is de camera verbeterd net als de batterijduur. Qua uiterlijk verschilt deze amper iets met zijn voorganger. Dit toestel is verkrijgbaar in 6 moderne kleuren. Dus voor iedere Apple fan de keuze dus.

Wat is er vernieuwd aan de nieuwe iPhone?

De iPhone 13 is op een aantal fronten verbeterd. Het beeldscherm van de iPhone 13 heeft een formaat van 6.1 inch Super Retina XDR Display. De behuizing is van aluminium en de zijkanten van het toestel zijn platter dan de iPhone 12. Er is aan een aantal zaken gewerkt. Te weten: 

 • De camera voor en achter
 • Aluminium behuizing 
 • De notch (inkepingen bovenop) smaller
 • Opslag start met 128GB voorheen was dit vanaf 64GB
 • A15 Chip sneller
 • Draadloos opladen
 • Nieuwe kleur erbij: Groen
 • Ultragroothoek legt meer licht vast
iPhone 13

Naast de standaardkleuren heeft iPhone met dit model een nieuwe kleur toegevoegd en dat is groen. Smaken verschillen en niet iedereen kiest standaard voor zwart. De kleuren die je kunt kiezen zijn: Alpengroen, Sterrenlicht ook wel wit, Blauw, Rood, Roze en middernacht ook wel zwart. Welke iPhone heeft de mooiste kleur? Wij van Mobiel-Deal.nl vinden de kleur Sterrenlicht chique ogen, maar dit is een persoonlijke voorkeur. 

Wat is dan het verschil tussen de iPhone 12 en iPhone 13?

Qua uiterlijk is er weinig verschil tussen de iPhone 12 en de iPhone 13. Maar toch zijn er een aantal aanpassingen gedaan waardoor de iPhone 13 sneller is dan de iPhone 12. Het gaat er maar net om waar jouw voorkeur naar uitgaat. De camera van de iPhone 13 is beter dankzij een grotere lens. Tevens voorziet de iPhone 13 in een sensorverschuiving in het vaststellen van het beeld, je krijgt hierdoor veel scherpere foto’s. Apple claimt dan ook dat de camera bij de 13 beter presteert. Denk dan ook De opslag bij deze iPhone is ook groter. Waar je bij de iPhone 12 kunt kiezen vanaf een opslag van 64GB start deze bij de iPhone 13 met 128GB. Meer ruimte om data en foto’s op te slaan dus. Maar er zijn meer verschillen kort samengevat:

 • De batterijduur tot 19 uur (bij iPhone 12 is dit 17 uur)
 • Smart HDR 4 (bij iPhone 12 is dit Smart HDR 3)
 • Prijs €909 vs €809 duurder dus
 • Beeldstabilisatie
 • A15 Chip (bij iPhone 12 is dit de A14)
 • Nieuwe kleur erbij: Alpengroen
 • Extra fotografische onderdelen door middel van filters
 • Dual e-sim 2 e-simkaarten te plaatsen in plaats van 1

Beide toestellen zijn geschikt om draadloos op te laden. Qua camerafuncties hebben beide: Portret modus, portret belichting, Nachtmodus, Optische zoom en QuickTake. 

Hoeveel kost de iPhone 13 mij los zonder abonnement?

Los kun je dit toestel kopen zoals hierboven al beschreven voor €909 dan spreken we over de 128GB variant. Veel consumenten vinden het erg veel geld om zoveel ineens uit te geven, daarom kiezen ze vaak voor een los toestel in combinatie met een abonnement. Op deze manier worden de kosten voor je iPhone uitgespreid over 12 of 24 maanden. Per provider verschillen de prijzen ook. Het hangt daarbij ook samen met de keuze voor je abonnement. Hoeveel belminuten je kiest of hoeveel data. Je kunt het zo duur maken als je wilt. Maar ervan uitgaande dat je wilt besparen is vergelijken dan ook de beste optie. 

Een iPhone kopen is geen sinecure, want er is heel veel keuze. Niet iedereen hoeft persé de allernieuwste iPhone. Zij kiezen meestal voor sim only abonnement vergelijken. Op die manier besparen zij op hun mobiele belkosten. Wil je wel een nieuwe iPhone maar hoef je niet meteen de allernieuwste? Bekijk dan op MobielDeal.nl de andere iPhone aanbiedingen. 

Vergelijk nu alle iPhone 13 abonnementen!


Een iPhone kopen is geen sinecure, want er is heel veel keuze. Niet iedereen hoeft persé de allernieuwste iPhone. Zij kiezen meestal voor sim only abonnement vergelijken. Op die manier besparen zij op hun mobiele belkosten. Wil je wel een nieuwe iPhone maar hoef je niet meteen de allernieuwste? Bekijk dan op MobielDeal.nl de andere iPhone aanbiedingen. 

Scroll naar boven