iPhone 14

De verschijningsdatum van de iPhone 14 was op 9 september 2022. Apple introduceerde dit toestel aan haar Apple fans. Elk jaar in de maand September kondigt Apple dan ook haar nieuwste modellen aan. Wij van Mobiel-Deal.nl herinneren ons zelfs nog de iPhone 2g deze kwam uit in 2007. Sindsdien zijn we al aanbeland bij de iPhone 14 en de iPhone 15 staat voor 2023 ook op stapel. Er zijn vele jaren verstreken maar de iPhone is nog steeds immens populair!

En wat is het verschil tussen de iPhone 13 en 14?

Elk jaar wordt deze vraag gesteld en dat is ook logisch. Een iPhone gebruiker betaalt dan ook enorm veel voor zijn/haar iPhone dus het moet wel de moeite waard zijn. En eigenlijk geven we elk jaar ook weer dezelfde antwoorden. Apple verbeterd haar toestellen continue en het belangrijkste zijn toch wel de batterij en de camera. Waar de iPhone 13 een batterijduur heeft van tot 19 uur is dit bij de 14 20 uur. Niet een heel signifant verschil dus. Audio afspelen doe je op de 13 75 uur en op de 14 80 uur. De verschillen zijn dus miniem, en je moet je afvragen of je dan niet beter bij de 13 kunt blijven. 


  • De camera is iets verbeterd (foto’s maken bij minder licht)
  • Verkrijgbaar in de kleur Paars
  • Oled scherm is iets verhelderd
  • Snel opladen
iPhone 14

Er zijn dus niet verbazend grote verschillen op te merken. En als je het voor de prijs doet, dan kun je net zo goed kiezen voor een iPhone 13 is onze persoonlijke mening. Of je wacht tot de iPhone 15 uitkomt in September 2023.

Hoeveel kost deze iPhone 14?

Toen het toestel uitkwam was de vanaf prijs €1016, en ja dat is wel even slikken. Inflatie speelt vast en zeker ook bij Apple. Desondanks vinden wij het een groot bedrag voor een nieuwe iPhone. Apple heeft als reden gegeven dat het meer kostte om dit toestel te produceren. Inflatie of productiekosten het doet er eigenlijk niet toe. Als men een bepaalde iPhone wil hebben dan zijn ze meestal wel bereid om ervoor te betalen. Vind jij dit toch een te hoog bedrag voor een iPhone? Dan kun je kiezen voor een iPhone tezamen met een abonnement. Op deze wijze hoef je niet ineens een groot bedrag te betalen. Maar betaal je deze via je abonnementskosten in 24 maanden af. 

Handige features aan dit toestel

We willen wel even vermelden dat de iPhone van nu handige features heeft. Denk daarbij aan de crashdetectie. Dat betekent dat de iPhone kan detecteren of er een ongeluk plaatsvind. De crashdetectie meet dit aan de hand van een sensor. Hij zal de melding geven: It looks like you’ve been in a crash. Als je niet tijdig reageert dan triggert de iPhone de SOS melding op je telefoon. Het is ons wel overkomen dat we tijdens werkzaamheden ergens hard tegenaan vielen, en toen ontvingen we deze melding ook. Door dan op Cancel te klikken verdwijnt de melding. Maar stel je bevind je wel in een ongeluk en kunt niet reiken naar je telefoon? Dankzij het slimme algoritme van Apple kunnen de hulpdiensten dan ingeschakeld worden. 

Vergelijk nu alle iPhone 14 abonnementen!

Scroll naar boven