Over KPN

KPN, het Nederlandse telecombedrijf, begon in 2012 als eerste provider met 4G en heeft in 2014 landelijke dekking bereikt. Het bedrijf werkt nu aan een 5G-netwerk, waarvan een ‘lightversie’ beschikbaar is sinds de zomer van 2020. KPN is een van de duurzaamste telecomproviders ter wereld en streeft ernaar om in 2025 volledig circulair te zijn. KPN biedt consumenten vaste en mobiele telefonie, internet en televisie, en voor zakelijke klanten verzorgt het complete telecommunicatie- en ICT-oplossingen. Het bedrijf is eigenaar van het vaste telefonienetwerk en is marktleider op het gebied van mobiele telefonie. Budget mobiel, Lebara, Simyo en Youfone maken allemaal gebruik van het KPN netwerk. In dit artikel zullen we meer informatie geven over de activiteiten en geschiedenis van KPN.

Het hoofdkantoor van KPN is gevestigd in Rotterdam, maar het bedrijf heeft ook vestigingen in andere delen van het land. KPN heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de oprichting van het Staatsbedrijf der Posterijen, Telegrafie en Telefonie (PTT) in de 19e eeuw. In de loop der jaren heeft KPN zich ontwikkeld tot een toonaangevende telecomprovider in Nederland en wereldwijd.

Diensten

KPN biedt verschillende diensten aan, zoals telefonie, internet, televisie en ICT-dienstverlening. Het bedrijf is eigenaar van het vaste telefonienetwerk en is marktleider op het gebied van mobiele telefonie. Daarnaast biedt KPN wereldwijd wholesale-netwerkdiensten aan andere operators. Voor zakelijke klanten verzorgt KPN complete telecommunicatie- en ICT-oplossingen. Het bedrijf heeft verschillende dochterondernemingen, waaronder KPN Mobile, KPN Retail, KPN Internet en KPN Wholesale.

Telefonie

KPN biedt vaste en mobiele telefonie aan consumenten en zakelijke klanten. Het bedrijf is eigenaar van het vaste telefonienetwerk in Nederland en is marktleider op het gebied van mobiele telefonie. KPN biedt verschillende abonnementen aan voor zowel vaste als mobiele telefonie, met verschillende prijzen en opties. KPN is eigenaar van verschillende merken, waaronder Simyo en Ortel, en heeft voorheen ook Hi en Telfort onder zijn merken gehad.

Internet

KPN biedt verschillende internetabonnementen aan consumenten en zakelijke klanten. Het bedrijf biedt internet aan via ADSL, VDSL, glasvezel en 4G. KPN is begonnen als aanbieder van vaste telefoonlijnen en heeft zijn diensten uitgebreid met internet en televisie.

Televisie

KPN biedt televisie aan consumenten en zakelijke klanten. Het bedrijf biedt interactieve televisie aan via internet, met verschillende pakketten en opties. KPN biedt ook televisie aan via Digitenne, een digitale ether-tv-dienst die in heel Nederland beschikbaar is.

KPN Retail

KPN Retail is de winkelketen van KPN waar klanten terecht kunnen voor producten en diensten van KPN, zoals mobiele telefoons, sim-only abonnementen, internet- en alles-in-1 pakketten en accessoires. KPN heeft winkels door heel Nederland en biedt ook online verkoop aan via de website.

Vergelijk mobiele abonnementen van KPN.

Scroll naar boven