Ziggo Glasvezel

Ziggo biedt glasvezel internet aan met hogere snelheden, betrouwbaarheid en capaciteit dan traditionele kabels. 

Pakketten

Ziggo biedt verschillende pakketten aan voor glasvezel internet en televisie, variërend van instappakketten met lagere snelheden tot premium pakketten met hogere snelheden en meer functies. Afhankelijk van je behoeften en budget kun je een pakket kiezen dat het beste bij jou past.

Als je al klant bent bij Ziggo en je wilt overstappen naar een glasvezelverbinding, kun je contact opnemen met Ziggo om te kijken welke opties er beschikbaar zijn en welke stappen je moet nemen om over te stappen.

Klik hier voor Ziggo Glasvezel

Grotere  capaciteit

Naast hogere snelheden en betrouwbaarheid biedt glasvezel ook andere voordelen ten opzichte van traditionele kabels. Zo is de capaciteit van glasvezel veel groter, waardoor het mogelijk is om meer gegevens te verzenden en te ontvangen over dezelfde verbinding. Dit is vooral belangrijk voor bedrijven en organisaties die grote hoeveelheden gegevens moeten verwerken en verzenden.

Een ander voordeel van glasvezel is de lagere latentie. Latentie is de tijd die het kost voor gegevens om van de ene locatie naar de andere te reizen en weer terug. Met glasvezel is deze latentie veel lager dan bij traditionele kabels, waardoor de verbinding sneller en responsieve is. Dit kan vooral belangrijk zijn voor online gaming of andere activiteiten die een snelle reactietijd vereisen.

Vergelijken

Als je op zoek bent naar een glasvezelverbinding van Ziggo, is het belangrijk om te weten hoe je de verschillende pakketten kunt vergelijken om te zien welke het beste bij jou past. Hier zijn een aantal factoren die je kunt overwegen bij het vergelijken van Ziggo glasvezel pakketten:

 • Snelheid: De snelheid van de internetverbinding is een belangrijke factor om te overwegen. Ziggo biedt verschillende snelheden aan, variërend van 50 Mbps tot 1000 Mbps. Bedenk welke snelheid het beste past bij jouw behoeften en hoeveel apparaten er gebruik zullen maken van de verbinding.
 • Prijs: De kosten van het Ziggo glasvezel pakket zijn een belangrijke overweging. Vergelijk de verschillende pakketten om te zien welke het meest betaalbaar is voor jouw budget. Bedenk ook dat hogere snelheden vaak duurder zijn dan lagere snelheden.
 • Functies: Sommige Ziggo glasvezel pakketten bieden extra functies, zoals gratis wifi-hotspots, televisiepakketten en cloudopslag. Overweeg welke functies je nodig hebt en welke pakketten deze functies bieden.
 • Contractduur: Sommige Ziggo glasvezel pakketten hebben een minimale contractduur van 1 of 2 jaar. Overweeg hoe lang je van plan bent om de verbinding te gebruiken en of je liever een korter of langer contract hebt.
 • Installatiekosten: Houd ook rekening met eventuele installatiekosten. Sommige Ziggo glasvezel pakketten hebben geen installatiekosten, terwijl andere dat wel hebben.

Het is altijd verstandig om verschillende glasvezel pakketten pakketten te vergelijken voordat je een beslissing neemt, zodat je zeker weet dat je de beste deal krijgt. 

Overstappen

Als je wilt overstappen naar Ziggo glasvezel, zijn er een aantal stappen die je moet nemen om dit te realiseren. Hier zijn de belangrijkste stappen die je moet nemen om over te stappen naar Ziggo glasvezel:

 • Controleer de beschikbaarheid: Controleer eerst of Ziggo glasvezel beschikbaar is op jouw adres. Dit kun je doen door de postcodecheck op de Ziggo website te doen of door contact op te nemen met de klantenservice.
 • Kies het pakket: Bekijk de verschillende Ziggo glasvezel pakketten en kies het pakket dat het beste bij jouw behoeften past. Overweeg de snelheid, prijs, functies en contractduur bij het maken van je keuze.
 • Plaats de bestelling: Nadat je het pakket hebt gekozen, kun je de bestelling plaatsen via de Ziggo website of door contact op te nemen met de klantenservice.
 • Afspraak maken voor installatie: Nadat je bestelling is geplaatst, zal Ziggo contact met je opnemen om een afspraak te maken voor de installatie van de glasvezelverbinding. Dit kan meestal binnen een paar dagen worden geregeld.
 • Installeren: Op de dag van de installatie zal een monteur van Ziggo langskomen om de glasvezelverbinding te installeren en eventuele apparatuur te installeren en configureren die bij het pakket is inbegrepen.
 • Opzeggen huidige provider: Als je op dit moment een andere internet- of televisie provider hebt, moet je deze opzeggen nadat de Ziggo glasvezelverbinding is geïnstalleerd en werkt.
 • Genieten van Ziggo glasvezel: Zodra de installatie is voltooid, kun je genieten van je nieuwe Ziggo glasvezelverbinding en de hogere snelheden en betrouwbaarheid die het biedt.

Overstappen naar Ziggo glasvezel is relatief eenvoudig en kan snel worden geregeld. Door de bovenstaande stappen te volgen, kun je genieten van de voordelen van een snellere en betrouwbaardere internetverbinding. Vergeet niet om de beschikbaarheid te controleren, het juiste pakket te kiezen.

Scroll naar boven